luni, 19 aprilie 2010

19) Tehnici de meditatie dupa Alice Bailey


Stadiul la care un om se desteapta la intelegerea de grup si devine participant constient la activitatile lui, se produce pe doua cai : prin meditatie si prin initiere. Individul care, in decursul orelor de lucru, e ferm concentrat in activitatea sa, invata sa mediteze. Mai tarziu, ajunge la aspectul spiritual al meditatiei, inevitabil. Si cititorul care lectureaza o carte dificila si ajunge sa inteleaga ce se afla in spatele cuvantului scris, practica, de fapt, tot o forma de meditatie.
* * *
Intrarea in toate cele patru regnuri se face prin initiere sau prin expansiunea constiintei. In fata umanitatii se afla acum al cincilea regn, regnul spiritual, in care, se intra tot prin initiere si expansiunea constiintei.
Pe masura ce devenim mai constienti de mediul nostru, continutul nostru mental se mareste, prin initieri la scara mica.
* * *
In stadiile avansate ale meditatiei, ne vine un ajutor din surse exterioare.
* * *
Obiectivul evolutiei, consta in constientizarea omului cu privire la rolul sau in acest proces, pentru realizarea continuitatii sale de percepere pe plan fizic, emotional si mental. In prezent, nu realizam unde se afla entitatea ganditoare in timpul orelor de somn. Nu stim care sunt activitatile sale, nici conditia mediului sau. Tinta evolutiei este sa avem scop si vointa, iubire si energie, coordonate.
* * *
Cu cat gandim mai mult la coordonate altruiste bine definite, cu atat mai bine vom reusi sa realizam o reala constiinta de grup.

* * *

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu