sâmbătă, 17 aprilie 2010

17) Tehnici de meditatie dupa Alice Bailey


DESPRE ARTA SCRISULUI

Scrierea inspirata va fi in intregime libera de referintele personale; ea va face sa se auda o nota de iubire si va fi degajata de ura, de rasism, de resentimente.Va exprima cunostinte bine definite si va aduce o nota de autoritate prin apelul sau la intuitie.
Scrierile trebuie sa poarte amprenta intelepciunii divine si sa contribuie la conducerea omenirii spre evolutie si progres.
*
Autorii scrierilor inspirate stiu sa se pazeasca de iluzie, stiu sa se opuna intruziunii propriei personalitati in scriere si cunosc efectiv aparatul cu ca
re lucreaza. Daca isi primesc invataturile de la entitati neincarnate si de la marii maestri, ei vor sti cum trebuie sa le primeasca, intuind adevarul cu privire la agentul care le transmite invatatura.
*
Orice scriere trebuie sa fie inafara intretinerii urii si hranirii starii de teama.
*
Lumea este plina de cei care distrug, care provoaca ura intre diferite categorii de oameni si intretin tensiunile si frica.
*
Trebuiesc inlaturate orgoliile si mandria, care nu au loc in viata sufletului, deoarece aceasta este guvernata de pricipii de iubire pentru toate fiintele.
* * *

EU-ul SUPERIOR

Intelepciunea orientala ne spune ca energia, orientata spontan spre functia sexuala, trebuie redirijata spre zona gatului si a capului.
*
Cele trei parti ale intregului sunt spiritul vital ce actioneaza in factorul numit substanta sau materie, prin intermediul unui al treilea factor, numit inteligenta.
*
In experimentarea materei, in locuirea inlauntrul formelor, in energizarea substantei, in iesirea din Gradina Edenului, unde nu mai era loc pentru dezvoltare, si in ratacirile Fiului Risipitor, sunt descrise fazele prin care omul descopera ca este mai mult decat forma sa, fiind EU-ul superior care utilizeaza forma.

* * *

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu