vineri, 9 aprilie 2010

14) Tehnici de meditatie dupa Alice Bailey


Procesul de ABSTRAGERE,
adica, de retragere a simturilor de la obiectele lor, comporta urmatoarele etape :

1. Retragerea constiintei de la nivelul fizic, sau a perceptiei prin pipait, auz, vaz, gust si miros. Aceste moduri de perceptie devin temporar adormite. Constiinta creierului ramane singura activitate pe planul fizic.
2.Retragera constiintei in regiunea glandei pineale, cu centrul intelegerii plasat intre mijlocul fruntii si glanda epifiza.
Cand aspirantul castiga usurinta de a realiza concentrarea sa mentala la acest nivel, acest proces de abstragere realizeaza sinteza celor cinci simturi, in cel de-al saselea, care este mintea.
Acesta este factorul coordonator si are functie analoaga sufletului.

Personalitatea intreita, fizica, afectiva si mentala, este adusa in linie de comunicare directa cu sufletul, iar stimulii exteriori, odata aboliti, creierul poate fi impresionat direct de suflet, prin intrermediul mintii.

Constiinta creierului este mentinuta in stare de asteptare pozitiva, cu reactiile temporar suspendate relativ la lumea fenomenelor.

Personalitatea intelectuala inalt dezvoltata, avand atentia concentrata in regiunea corpului hipofizar, ajunge sa vibreze la unison cu centrul superior, epifizar.
Intre suflet si persoana aflata in atentie concentrata se stabileste un camp magnetic si impresiile din lumea fenomenala se revarsa in cap.

Aceasta realizare devine posibila printr-o viata disciplinata si prin concentrarea constiintei in cap.


* * *

MEDITATIA
va fi facuta cu regularitate, zilnic. La inceput, 15 min. vor fi de ajuns.Este de preferat ca meditatia sa se faca dimineata. Astfel, reactiile noastre la solicitarile vietii se vor schimba in bine si vom intra sub influenta gandurilor sufletului.
*
Meditatia se face intr-un loc linistit, in tacere, in pozitie asezat, cu sira spinarii verticala, lejer,cu barbia usor aplecata, cu mainile impreunate si tinute in poala si cu picioarele incrucisate.
Corpul va fi destins, bine echilibrat, iar pe parcurs, subiectul uita de existenta corpului.
Ne vom retrage din constiinta corpului, vom urmari respiratia noastra, iar aceasta va deveni lina si ritmica.
*
Prin
practica unor exercitii respiratorii, este posibil sa devii clarvazator, dar cand mintea nu controleaza pe deplin psihismul, practicianul nu face decat sa forteze intrarea in noi campuri de fenomene si dezvolta facultati pe care nu le poate controla.
*
Vom respira, asadar,linistit si regulat, apoi ne vom retrage toate gandurile de la corp si vom incepe lucrarea de concentrare.
Pasul urmator este intrebuintarea imaginatiei. Ne imaginam alinierea omului inferior din noi, cu sufletul, si realizarea unei comunicari directe intre cele doua nivele.
Este o lucrare de vizualizare, care ne permite sa intelegem ca dincolo de obiecte, exista un MODEL IDEAL care cauta sa se manifeste in planul fizic.
Practica vizualizarii si intrebuintarea vointei, deschid calea manifestarii acestui model ideal.
*
Prin metoda vizualizarii, natura emotiva ( lumea dorintelor) este adusa in linie cu sufletul. Concentrarea prin meditatie, urmareste supunerea naturii emotive vointei noastre, si abaterea mintii de la vesnica ei cautare dupa lumea materiei.

* * *



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu