joi, 18 martie 2010

Intalnire cu Vanga Dimitrova


Clarvazaoare bulgara numita Vanga, este Vanghelia Pandeva Dimitrova, pe numele ei intreg, nascuta in Strumita din Bulgaria, pe vremea Imperiului Otoman. A fost o clarvazotoare care a facut profetii, a caror implinire a transformat-o in persoana credibila si foarte frecventata.
*
In anul 1990, a aparut si in Romania cartea "Vanga" de Kasimira Stoianova, despre mistica si profeta bulgara. Dau carteva scurte citate din cartea Stoianovei, pentru aceasta postare.
*
"Vanga spune ca deasupra noastra se afla un ochi urias, care ne urmarese toate actiunile, incat nimeni si nimic nu se poate ascunde."
Vanga atrage atentia ca nu suntem liberi sa facem ce vrem, precizand ca nimeni nu este liber. Ceea ce contrazice ideea de "liber arbitru", pe care se bazeaza, in religie, conceptul de "pacat" si de vinovatie.
*
" Voi nu vedeti - spune Vanga - insa, in fiecare dimineata se posteaza langa mine o femeie - de parca ar face de garda - imbracata in toate nuantele de alb si de albastru. Cel care vine la mine pentru consultatie, zamisleste in constiinta mea imagini din viata sa, femeia de langa mine imi spune ce trebuie sa-i spun, iar eu, transmit."
*
"Vanga este uneori intrebata : Daca unei persoane i se prezice moartea, sau alt eveniment inevitabil, informatia, ajuta persoana sa preintampine evenimentul ? Sau poate Vanga sa inlature producerea lui?
Raspunsul Vangai este categoric negativ, cu precizarea ca nimeni nu o poate face, deoarece viata omului este strict prestabilita."
*
" Vanga notifica :
- Sunt prezenta in punctele fierbinti ale planetei: vad si varsarea de sange si catastrofele naturale si alte nenorociri. Voi, noaptea, dormiti, iar eu, rasfoiesc pagini din existenta umana si traiesc tragediile tuturor semenilor."

* * *


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu