vineri, 26 martie 2010

4) Tehnici de meditatie dupa Alice Bailey


Pe masura ce omenirea progreseaza, un alt "corp" se naste, corpul mental, si, intrand in activitate treptat, isi asuma un control natural si activ.
Ca si organismele fizic si emotional, acest mecanism mental este, la inceput, in intregime obiectiv in orientarea sa si intra in activitate datorita impulsurilor ce-i vin din lumea exterioara, pe calea simturilor. Devenind tot mai puternic, el ajunge sa domine celelalte manifestari fenomenologice ale corpului, pana cand, personalitatea, in cele patru aspecte ale sale, devine completa si unificata intr-o entitate functionand in planul fizic. Cand se realizeaza unificarea, este atins un prag, si, de la acest nivel, sunt posibile noi dezvoltari.
*
In omul integrat se manifesta o tendinta catre Dumnezeu.
El este manat de o neodihna divina spre o desteptare a sufletului sau si spre un contact constient cu factorul nevazut pe care il simte, dar de care, personal, ramane neconstient.
Omul este atras spre un proces de autoeducatie si investigheaza intens pentru descoperirea adevaratei sale naturi.
Personalitatea sa, care este orientata spre lumea vietii fizice, emotive si mentale, avandu-si atentia obiectiv concentrata, trece printr-un proces de reorientare si se intoarce spre interior, pentru realizarea sinelui.
*
Cel care mediteaza, poate deveni constient de o lume noua, situata inlauntrul formelor exterioare si poate sa devina un cetatean constient al unui ALT REGN AL NATURII - REGNUL SPIRITUAL.
Omul care si-a realizat sinele, nu se mai lasa controlat de emotiile sale, impins de energie si dirijat de minte, c
i se cunoaste ca fiind EU-ul, gandind prin minte, simtind prin emotii, dar ACTIONAND CONSTIENT.

* * *

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu